TurkishEnglishGerman
Ünye Ticaret Borsası
İletişim Talep ve Öneri

Haberler BAŞKANIMIZ MUSTAFA USLU'dan BASIN AÇIKLAMASI

13/10/2022 - 10:57 Tarihinde Yayımlandı
 



            Basın açıklaması

 Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin’in; Ünye’nin il olmasıyla ilgili yaptığı açıklamasının ardından; “Başkan Tomakin’in vizyonu sorgulanmalıdır”   

Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak partili bazı Milletvekillerinin, “Türkiye’de 25 ilçe TÜİK verilenine göre İl yapılabilir” açıklamaları ve Ünye’nin de 25 ilçe listesinde yer almasının ardından; Ünye’de sivil toplum kuruluşları ve Oda/borsa başkanlarının önceliğinde Ünye’nin il olması için çalışmalar başlatılmıştır.

Ünye ve çevre ilçelerde Ünye İl olabilir heyecanı yaşanırken, özellikle İktidar partisi  yerel yöneticileri kampanyaya gerekli destek vermedikleri gibi, İl olmak için gereksiz gündem diyerek  kampanyayı  yürüten oda/borsa başkanları ve sivil toplum kuruluşlarını eleştirmişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ünye’nin İl olmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin de,  kendi partili yerel yöneticiler gibi destekleyici  olmayarak; “Ünye İl  olursa Milli gelir artacak mı’ ifadesi,  Ünye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açmıştır.

 “Sayın Tomakin, yaptığı açıklamalarda kendisini sadece Altınordu ilçesinin başkanı sayan açıklamalarda bulunmuştur.

 Biz ise  ilçemizin, kendi  hür irademizle yönetilmesini istiyoruz, ilçemizi Halit Tomakin örneğinde somut bir şekilde görüldüğü gibi;  ‘bağları olan, bağımlılıkları olan ve kendi başına karar vermekten uzak  bir anlayıştan kurtarabilmek ve  kendi kararlarını kendi insanları ile verebilen, ticaretiyle, tarımıyla, kültür sanatıyla, eğitimiyle güçlü bir kent olabilmek adına Ünye’nin  il olmasını talep ediyoruz.

 Kendi iradelerini ortaya koyamayanlar, olaylar karşısında bir işaret almadan konuşamayanların anlayamayacağı bir talebimiz var. Sayın Tomakin, uzaktan kumanda edilmeye alışmış bir portre örneği veriyor olmalı ki böyle bir durumda mutlu olup destek vermesi gerekirken  sanki  gözleri ve kulaklarını bir yerlere çevirip oradan geleceklere göre şekil alan bir tutum içerisindedir.

 Bu çok yanlış ve çaresiz aynı zamanda etik olmayan bir duruştur. İlçemizin ekonomik koşullarını, kamu hizmetlerinin durumunu, coğrafi koşullar ve özellikler gibi temel kriterleri değerlendirip buna göre bir yorum getirmesi gereken Sayın Tomakin, bir nevi bölge milliyetçiliği gibi basit ve özürlü bir anlayışla hareket ederek Ünye’mizin çabalarını küçümsemiştir.

 Ancak ortada duran gerçek ise bu sözleri ile kendisinin tüm Ünyelilerin gözünde küçüldüğüdür.

Ünye  gecikmiş bir hakkını talep etmektedir. Bu gecikmiş hakkını almak için  de siyaset ve görüş ayrılığı gözetmeden bilimsel objektif  çalışmalar yaparak sonuca ulaşmayı hedeflemektedir..

 Ordu İli büyükşehir yasasıyla Büyükşehir belediye statüsü kazandı. Ünye ilçesi de büyükşehir statüsünde yönetiliyor. Büyükşehir yasası geçeli 8 yıl oldu. Geriye doğru bakıldığında Ünye’ye gelen hizmetler ortada. İkinci büyük ilçe olmamıza rağmen, İller bankasından gelen gelir kapsamında Ünye’ye ayrılan payda belli hizmetlerde belli, yani  Allah’tan korkun.”

Oysa ki;  Ünye geliştikçe de çevre ilçelerin  Ünye ‘ye duyduğu aidiyet duygusu da güçlenmektedir.. Üniversiteden sağlığa, ekonomiden Ünyespor’a ve sanayi ye  kadar bu aidiyet duygusunu geliştiren bir çok  etkenler vardır.

Ayrıca; “Ünye’nin İl olmasıyla birlikte çevre ilçelerimizde rahatlayacaktır. Onlarında hizmet almalarında bazı sorunlar  var, çevre ilçelerimizin sorunlarını gidermek için hizmetler ayaklarına gelmiş olacak. Kamu kurum ve kuruluşlar Ünye’de görev yaptıkları için artık  kurumlarda da sorunlarını yerinde çözebilecekler.

 “İl Başkanı Sayın Tomakin, Ünye İl olunca milli gelir artacak mı? şeklinde  beyanı vizyonu tartışılır bir açıklamadır..  Hele bir Ünye il olsun bakın o zaman nasıl yatırımcılar geliyor, gelir artıyor bir görün bakalım.

Önce güven lazım, yatırımcı prosedürü sevmez. Ne yazık ki sayın Tomakin yaptığı açıklamayla Ordu ilinin tamamının il başkanı gibi değil de İlçe  başkanı gibi açıklamalarda bulunmuştur.” .-Üzücü olan da budur.

13.10.2022

Mustafa USLU

Ünye Ticaret Borsası

Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

Popüler Haberler

KUTLU OLSUN

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

TARIMDA BÜYÜK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

BORSAMIZDAN MİLLİ EĞİTİME DESTEK

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

Eğitimlerimiz devam ediyor.

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

Borsamızın üye ziyaretleri devam ediyor.

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

"ÜNYE KIZILAY" Şubesinden Borsamıza ziyaret

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

BORSAMIZ URGE KONFERANSINDA

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

Borsamıza Ordu Milletvekili Mahmut ÖZER ziyareti.

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

Karadeniz Bölgesi Genel sekreterler Toplantısı

Haber açıklama metni...

Devamını oku »

Yavuz Selim KIRAN'a Ziyaret

Haber açıklama metni...

Devamını oku »
Ünye Ticaret Borsası © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır